Масло ши чарівний інгредієнт для догляду за шкірою

17 Июн, 2014

Масло ши чарівний інгредієнт для догляду за шкірою

Косметика, до складу формули якої входить масло ши, користується величезною популярністю у жінок у всьому світі. Мило, лосьйони, зволожуючі креми та інші косметичні засоби, що виготовляються з очищеного масла ши, мають заспокійливу, пом’якшувальною ефектом і цілющими властивостями. Африканці століттями користувалися маслом ши для лікування різноманітних шкірних захворювань. За традицією, найчастіше масло ши використовується для лікування сухої шкіри

Догляд за сухою шкірою і водний баланс в організмі, депігментації шкіри, а також для полегшення больових відчуттів при артриті.

Масло ши виробляється з насіння дерева ши каріте (Shea Karite), поширеного в тропічних регіонах Західної Африки. Жирні кислоти, незамінним джерелом яких є екстракт насіння каріте, мають унікальні властивості, завдяки яким масло ши стало ідеальним інгредієнтом для безлічі різноманітних косметичних засобів. Насіння дерева, за формою і виглядом нагадують горіхи, збираються, очищаються, присмажуються і потім розмелюють. Після цього отриманий порошок годинами відварюють в киплячій воді, щоб отримати маслянистий екстракт.

Витягнуте з насіння каріте масло охолоджується при кімнатній температурі і після цього готове до використання. Чисте масло ши відрізняється білим кольором або кольором слонової кістки, а також відсутністю неприємного запаху. Після закінчення приблизно двох років цілющі властивості масла поступово втрачаються. В Африці масло ши використовується не тільки в косметичних цілях, але і для приготування їжі. Більшою частиною своїх корисних властивостей масло ши зобов’язана високому вмісту особливих неомильних фракцій — жирних кислот (олеїнової та стеаринової кислоти). Ці жирні кислоти допомагають шкірі зберегти необхідну вологу і еластичність, діючи на рівні епідермісу і підтримуючи природний баланс вологи шкіри.

Традиційно найбільшим експортером масла ши є Західна Африка, однак сьогодні виробництвом цього косметичного сировини займаються і регіони Східної Африки.

Корисні властивості олії ши

Жирні кислоти і вітаміни, багатим джерелом яких виступає масло ши, прискорюють процес загоєння шкіри і забезпечують захист від ультрафіолету. Масло ши містить коричну кислоту, яка захищає шкіру від шкідливого впливу сонячних променів. Крім того, масло ши відомо як ефективний засіб для боротьби з розтяжками. Корисні властивості олії неоціненні для сухої шкіри, при лікуванні дерматиту

Лікування дерматиту — усуньте вплив несприятливих факторів

і сонячних опіків. Оскільки масло ши добре переносимо шкірою, воно, як правило, не викликає жодних алергічних реакцій — що робить масло ідеальним інгредієнтом для косметики, призначеної спеціально для чутливої ​​шкіри

Чутлива шкіра: крихке відображення примхливої ​​натури

.

Не так давно вчені відкрили ще одну корисну властивість масла ши — сьогодні цей інгредієнт все частіше використовується в анти-вікової косметиці. В Африці масло століттями використовувалося для очищення організму. Олія запобігає передчасному старінню шкіри, поява ліній і зморшок. Що міститься в ньому вітамін Е давно відомий своїми регенеруючі властивостями — завдяки маслу ши навіть груба, тьмяна шкіра стає м’якою і доглянутою. Масло легко проникає крізь верхні шари шкіри, не засмічуючи пори.

  • Допомагає при проблемах із сухою шкірою
  • Лікує запалення і стримує процес старіння шкіри
  • Ефективно зволожує шкіру
  • Допомагає позбутися від сверблячки, викликаного зайвою сухістю шкіри
  • Лікує незначні опіки, пом’якшує шкіру
  • Вирівнює тон шкіри
  • Захищає від ультрафіолету
  • Відновлює еластичність шкіри
  • Відновлює втрачений волоссям блиск
  • Лікує подразнення шкіри голови, викликане хімічною обробкою волосся

Чисте масло ши

Чисте масло ши виділяється трьома шляхами:

  • Сире масло ши виділяється з використанням моди. Чисте масло, одержуване таким способом, за консистенцією нагадує збиті вершки і відрізняється сірувато-жовтим кольором. Цей вид масла ши не містить консервантів і мінеральних масел.
  • Рафінована олія ши в порівнянні з попереднім методом очищення проходить додаткові стадії обробки.
  • Для отримання самого чистого масла ши, що відрізняється чисто-білим кольором, використовується гексан.

Деякі вважають за краще характерний горіховий запах, яким відрізняється чисте масло ши, інші ж вибирають рафінована олія, фильтруемое через глину і позбавлене запаху. Рекомендується користуватися косметикою, виготовленої з чистого масла, замість косметики, при виробництві якої використовувалося масло ши, очищене із застосуванням хімічних речовин — наприклад, гексана. Чисте масло ши відрізняється природним ароматом.

Мило з маслом ши

У мила, до складу формули якого входить масло ши, дуже багато переваг: оскільки масло не токсичне, що містить його мило ідеально підходить для людей, які страждають від дерматиту, екземи або інших шкірних захворювань. Мило та інші продукти по догляду за шкірою, до складу яких входить масло ши, сприяють регенерації шкіри, а при поєднанні з кокосовим маслом мають заспокійливий ефект. Оскільки масло ши містить близько 11% неомильних жирних кислот, воно вважається ідеальним інгредієнтом для виробництва мила.

Лосьйон з маслом ши

Лосьйони, до складу яких входить масло ши, дозволяють зберегти необхідну шкірі вологу. Такий лосьйон підходить не тільки для шкіри обличчя, але і для догляду за шкірою рук, ніг, колін, де шкіра грубіша. Найчастіше до складу формули лосьйонів, крім масла, входять екстракти алое вера, огірка, ромашки. Лосьйони з маслом ши захищають шкіру від пошкоджень сонячними променями і забезпечують природний захист від ультрафіолету. Крім того, така косметика прискорює природний процес регенерації шкіри. Лосьйони з маслом ши містять вітаміни А і Е, що робить їх оптимальним вибором для дорослих жінок, дозволяючи запобігти передчасному старінню шкіри і захистити її від природних забруднень.

Косметика з маслом ши

Косметичні засоби з маслом ши недарма користуються популярністю у жінок по всьому світу: така косметика творить справжні дива при регулярному догляді за шкірою. Пом’якшувальні, зволожуючі, цілющі властивості масла використовуються при виготовленні мила, шампунів, бальзамів для губ, сонцезахисної косметики, кремів для шкіри. Шампуні з маслом ши ідеально підходять для відновлення пошкодженого волосся, дозволяють повернути здоров’я і красу сухим і крихким волоссю.

Похожие темы